Polityka prywatności oraz RODO.

Szukaj:

Polityka Prywatności serwisu www.bagaznikichorzow.pl 

Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych, przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z serwisu www.bagaznikichorzow.pl.

  1. Administratorem danych osobowych, zawartych w serwisie www.bagaznikichorzow.pl, jest firma ITBOX Piotr Jelonek z siedzibą w Chorzowie, ul. Raciborska 11, 41-500 Chorzów.
  2. Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażonej przez Użytkownika lub w celu realizacji zawartej umowy.
  3. Serwis pozyskuje informacje o Użytkownikach i ich zachowaniach poprzez:
    • informacje dobrowolnie wprowadzone w formularzach
    • pliki “cookies”
  4. Przekazane dane przetwarzane są w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu odpowiedzi na zadane pytanie.
  5. Osoba, która umieściła dane w formularzu, ma prawo do wglądu, modyfikacji oraz żądania zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  6. Zastrzegamy sobie prawo do zmian w Polityce Prywatności serwisu. Wszelkie zmiany zostaną niezwłocznie udostępnione na stronie.

Polityka Wykorzystywania Plików Cookies w serwisie www.bagaznikichorzow.pl

Pliki cookies to dane informatyczne, przechowywane na urządzeniach końcowych Użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Nie pozwalają one na jednoznaczną identyfikację Użytkownika.

  1. Serwis www.bagaznikichorzow.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem zawartych w plikach cookies. Należą do nich: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, rodzaj systemu operacyjnego oraz dane o ścieżce nawigacji Użytkownika i o czasie jego pozostawania na określonych podstronach.
  2. Operatorem serwisu www.bagaznikichorzow.pl jest firma ITBOX Piotr Jelonek z siedzibą w Chorzowie, ul. Raciborska 11, 41-500 Chorzów.
  3. Operator wykorzystuje pliki cookies w celu:
    • zwiększenia użyteczności strony internetowej i dopasowania jej zawartości do indywidualnych preferencji Użytkownika 
    • tworzenia anonimowych statystyk - z wyłączeniem możliwości identyfikacji Użytkownika.
  4. Użytkownik może w dowolnym momencie dokonać zmiany ustawień plików cookies w swojej przeglądarce. Zmiany te mogą jednak uniemożliwić poprawne działanie serwisu.

Pytania dotyczące Polityki Prywatności i Polityki Wykorzystywania Plików Cookies prosimy kierować na adres: pytanie@bagaznikidodostawczych.pl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Informacje dotyczącą przetwarzania danych (RODO)

 

 Administratorem danych jest : firma ITBOX Piotr Jelonek z siedzibą

 w Chorzowie przy ulicy Raciborskiej 11.

Mam prawo: dostępu do moich danych, ich poprawiania, żądania ich usunięcia. Od 25.05.2018 r. będę miał również prawo ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania moich danych osobowych i prawo przenoszenia moich danych. Przysługuje mi wniesienie skargi do organu nadzorczego, jeżeli moje dane są przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi.


W jakim celu przetwarzamy Twoje dane? Dane będą przetwarzane do realizacji usług świadczonych przez Administratora w ramach sklepu internetowego www.bagaznikidodostawczych.pl.

Dane będą przetwarzane w celu handlowym do wystawienia dokumentu zakupu oraz wysłaniu towaru na podany adres oraz w zakresie prowadzenia działań marketingowych.

Podanie danych jest dobrowolne, lecz jest konieczne do skorzystania z usług oferowanych przez Administratora w ramach sklepu internetowego. Bez podania danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.

Podstawą prawną przetwarzania moich danych jest art. 23 ust. 1 pkt 3 oraz art. 23 ust. 1 pkt 5 ustawy z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych, a od 25.05.2018 r. będzie nią art. 6 ust. 1 b oraz art. 6 ust. 1 lit. f rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. Prawnie uzasadnionym interesem administratora jest prowadzenie marketingu własnych towarów oraz badanie opinii. Jeżeli wyrażę zgodę na otrzymywanie komunikatów marketingowych również na mój adres e-mail oraz numer telefonu, to podstawą prawną będzie także art. 10 ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.

Odbiorcami danych osobowych będą: właściciel sklepu internetowego ITBOX Piotr Jelonek, firma kurierska dostarczajaca towar do klienta oraz operatorzy płatności.

Dane osobowe będą przetwarzane przez czas na wykazanie prawidłowości wykonania obowiązków Administratora na rzecz Klienta. Okres ten odpowiada długości okresu przedawnienia roszczeń. Dane osobowe przetwarzane w zakresie prowadzenia działań marketingowych będą przetwarzane przez czas ich prowadzenia przez Administratora lub wyrażenia przez Użytkownika sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych, lub odwołania zgody na wysyłanie informacji marketingowych na adres e-mail lub numer telefonu. Odwołanie przeze mnie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania przed wycofaniem zgody.


Przysługują mi dwa rodzaje prawa sprzeciwu wobec przetwarzania moich danych osobowych, jeżeli administrator przetwarza moje dane osobowe:

- na podstawie prawnie uzasadnionych interesów, to mogę zgłosić sprzeciw z przyczyn związanych z moją szczególną sytuacją;

- na potrzeby marketingu bezpośredniego, to mogę zgłosić sprzeciw w każdym przypadku.